Thetahealing ve NLP Kapsamında Neler Yapılır?

 


Dünyada birçok ülkede yapılan çalışmalar ile birlikte bireylerin mental ve fiziksel olarak çok daha iyi noktalara gelmesi hedeflenmektedir. Belirtilmiş olan iki konu bağdaşık bir şekilde ilerlemek ile birlikte bireyin kendisini çok daha iyi hissetmesini sağlamaktadır. Genel kapsamda incelenecek olduğunda ise thetahealing, bireyin ruhsal, duygusal ve fiziksel olarak dingin bir hâle gelmesini sağlayan bir çalışma olarak nitelendirilmektedir. NLP tanımına bakıldığında ise otomatik olarak alınan kararların değiştirilmesi ve bireyin iyiliğine odaklı olarak yapılan çalışmalar olduğun gözlemlenmektedir.

İnsanlar genel olarak birçok açıdan çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Yapılan çalışmalar ile birlikte kişi kendisini çok iyi veya çok kötü hissetmektedir. Belirlenmiş olan hedefler ve yapılan eylemler kişilerin hayatlarının gidişatı konusunda etkileyici durumlar olarak bilinmektedir. Hedeflere kısa bir sürede ulaşılması veya başarısız olunması kişide mental olarak çökme meydana getirebilmektedir. Hedef koçluğu hizmetlerinden faydalanarak da kişiler kendilerini daha iyi hissedebilecekleri sonuçları elde edebilmektedir.

Hedef Koçluğu Nedir ve Ne İşe Yarar?

Hedef koçluğu birçok kişiye çeşitli şekilde hizmet veren bir meslek olarak göze çarpmaktadır. Bireylerin özellikleri incelendikten sonra kişiye en uygun hedef seçilmesi konusunda oldukça yardımcı olunmaktadır. Belirlenmiş olan bir hedef var ise o hedefe ulaşabilmek adına neler yapılması gerektiği de koç tarafından bireylere aktarılmaktadır. Yapılan çalışmalar sonucunda ise alınan olumlu sonuçlar ne kadar etkili bir çalışma ortaya konulduğunu ispatlamaktadır.

Yorumlar