Gaziantep Mutfağı

 


Gaziantep mutfağı yemek kültürü açısından en geniş mutfaklardan bir tanesi olmaktadır. Yemek çeşitliliği olarak bünyesinde bir çok farklı lezzeti barındırmaktadır. Gaziantep yemek kültürü birçok farklı yöre tarafından benimsen ilen yemek tariflerini içerisinde barındırmaktadır. Yoğun olarak et yemekleri ile meşhur olduğu kadar Gaziantep şehrinin dünyanın her yerinde meşhur olan tatlı çeşitleri de bulunmaktadır. Bunlara örnek olarak Baklava verilebilmektedir. Baklava dünya genelinde bilinen ve çok sevilen tatlı çeşitlerinden bir tanesi olmaktadır. Bu neden ile Gaziantep yemekleri turistik bir öneme sahip olmaktadır.  Gaziantep şehrinin yemekleri UNESCO tardından koruma altına alınmış olmaktadır. Bu durumda yemek çeşitliliği ve lezzet açısından ne kadar önemli bir noktada olduğunun kanıtı niteliğinde olmaktadır.

Gaziantep Yöresinin En sevilen Yemekleri

Gaziantep yöresinde yemek çeşitliliği çok fazla olsa da her yörenin diğer yörelere göre çok daha fazla sevilen ve bilinen yemekleri bulunabilmektedir. Gaziantep kültüründe ise genellikle et yemekleri sevilerek tüketilmektedir. Gaziantep yöresinin en sevilen ve bilinen yemekleri şu şekilde yer almaktadır.

·        Ali nazik kebabı

·        Beyran

·        Çağırtık kebabı

·        Haveydi köftesi

·        Lebeniye çorbası

·        Lahmacun

·        Patlıcan Kebabı

·        Nohut dürümü

·        Simit kebabı

·        Katmer ve baklava çeşitleri

Gibi birçok yemek çeşidi bulunmaktadır. Bu yemek çeşitlerinin bazılarının yapımı çok kolay bazılarının yapımı ise çok fazla zaman alabilmektedir. Fakat her bir yemek çeşidi birbirinden lezzetli yemekler olmaktadır.

Yorumlar