Glutensiz Makarna Nedir

 


Glutensiz makarna diğer makarna çeşitlerinden farklı olarak daha sağlıklı olan bir besindir. Glutensiz beslenme konusunda son dönemlerde sağlıklı yaşam ve sağlık beslenmsinde en popüler gündem konularından biridir. İnsanların glutensiz diyetlere olan ilgisi arttıkça ve glutensiz ürünler elde etmek kolaylaştıkça, giderek daha fazla insan glütensiz diyetleri tercih etmektedir. Bazılarımız için glütensiz beslenme tercih edilse de glütensiz beslenme, gluten duyarlılığı, glüten alerjisi, glüten intoleransı ve çölyak hastalığı olan hastalar için çok önemlidir. Diyet listeleri, sağlıklı beslenme makaleleri ve beslenme uzmanlarının tavsiyelerinde aşina olduğumuz gluten, aslında buğday, arpa, çavdar gibi tahılların temelini oluşturan bir protein türüdür. Tahıl ürünlerini (makarna ve toz pudra gibi) kaynattığınızda da en önemli sebep su kaymasıdır Un ve suyun viskozitesi hamur haline gelir. Fermantasyon ve genleşme kabiliyeti içerdiği glütendir.

Glutenin Zararları Nelerdir

Vücutta tükettiğimiz tüm besinler ince bağırsağın bileşenlerine parçalanır ve bağırsak mukozası yoluyla kana karıştırılır. Vücudun temel besin maddelerini emme yeteneği, ince bağırsakta villus denen çok sayıda kıvrım tarafından sağlanır. Gluten intoleransı ve çölyak hastalığı olan kişilerde, bağırsak mukozasında glutensiz neden olduğu alerjiler nedeniyle çıkıntıları ve kıvrımları zarar görür. Sonuç olarak, bağırsak yolu alanı yavaş yavaş azalır ve yutulan yiyecek emilemez hale gelir. Sonuç olarak, yetersiz beslenme semptomları ortaya çıkar ve bunun sonucunda hastalıklar da ortaya çıkar.

Yorumlar