EGR Temizleme

 


Araçların sorunsuz olarak çalışması için belli sistem ayarlarının yapılması ya da gerekli kontrollerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Burada araç sahiplerine ciddi iş düşmektedir. Zira aracı dinlemek, zorlamamak devamlı olarak kontrol altında tutmak maksimum performans kullanımında önemli detaylardan biridir. Motorun performansının devamlılığında Egr temizleme ya da parçanın komple değişmesi de gerekli olabilmektedir. Burada hangisinin gerekli olduğu servisler tarafından yapılacak kontrollerden sonra belirlenmektedir. Bu neden yüzünden kontrollerin aksatılmadan gerçekleştirilmesi önemlidir.

DPF

Dizel partikül filtresi olarak tanımlanan Dpf de araçların önemli parçalarından biri olarak tanımlanmaktadır. Motorun kusursuz olarak çalışması için araçlarda belli filtreler kullanılmaktadır. Bu filtreler motorun temiz kalmasında da önemli bir role sahiptir. Filtrelerin belli zaman aralıkları ile kontrol ettirilmesi, gerekli görülmesi halinde temizlenmesi ya da değiştirilmesi de aynı nedenler yüzünden önemlidir.

Servisler temizlik veyahut değişimin yanı sıra partikül iptali de gerçekleştirilebilmektedir. Kararların verilmesinde araçların kontrol edilmesi ce değerlendirilmesi ilk atılması gereken adım olarak tanımlanmaktadır. Sorunlar farklı nedenlerden de ileri geliyor olabilmektedir. Bundan kaynaklı olarak kulaktan duyma bilgiler ile hareket edilmemesi çok önemlidir. Bazı sorunlar büyüyerek motora çok ciddi zararlar da verebilmektedir. Bahsedilen zararlar tamir maliyetlerinin artmasına da yol açabilmektedir. Açıklanan olumsuz neticelerden korunabilmek açısından zaman kaybetmeden araçların servise götürülmesi tavsiye edilmektedir. Ya da bir ustadan destek alınarak direkt tamir aşamasına geçmek mümkündür.

Yorumlar