Online Bireysel Danışmanlık


Bireysel danışmanlık kapsamında verilen hizmetler son birkaç yıl içerisinde eskiye nazaran daha popüler hale gelmiştir. Bu durumun ana nedeni insanların psikolojik olarak kendilerini yalnız hissetmelerdir. Artık kişiler üzerlerinde sadece iş hayatında değil eğitim hayatında da bir baskı hissetmektedir. Hissedilen baskının giderilmesi daha iyi bir gelecek elde edilmesi ya da en azından daha rahat hissedilebilmesi için kişisel danışmanlık alınması önerilmektedir.

Normal şartlar altında danışmanlık hizmetleri yüz yüze olarak verilmektedir. Fakat bu tür danışmanlıklar her yerde bulunmamaktadır. Aynı nedenler yüzünden özellikle küçük şehirlerde ikamet edenler danışmanlık alamamaktadır. Online yaşam koçu teminleri için de aynı durum geçerlidir. Bahsi geçen sıkıntıların tamamı hizmetlerin online sistemler üzerinden verilmesi ile birlikte son bulmuştur. Artık kişiler hangi alanda ihtiyaçları varsa o alandaki desteklerini internet üzerinden temin edebilmektedir.

Kariyer Danışmanı

Kişilerin eğitim hayatlarının sona ermesi hatta bir işe başlamaları bile istedikleri geleceğe erişim sağlamaları manasına gelmemektedir. Bunun için oldukça planlı şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. Kariyer danışmanı gereksinimleri bu neden yüzünden kendini göstermektedir. İşlerinde uzman olan kariyer danışmanları öncelikle kişilerin eğitim durumları, elde ettikleri deneyimler ya da beceriler ana başlıkları altından onları incelemektedir. Sonrasında ise elde bulunan imkanlar ve istekler çerçevesinde çizilebilecek en iyi yol haritası çizilmektedir. Bu da danışmanların kariyerlerinin olabilecek en iyi konuma erişim sağlaması demektir.

Yorumlar