Chip Tuning Detaylar

 


Araçların fabrika çıkış ayarları üzerinden kullanılması belli sınırlar çerçevesinde hareket edilmesi olarak da değerlendirilebilmektedir. Çünkü araçların motor güçleri fabrikalarda birtakım sınırlar arasında kalmaktadır. Chip tuning ayarlarının sonradan yapılması sayesinde turbo olan araçlardaki beygir güçleri maksimize edilmiş olunmaktadır. Profesyoneller tarafından kısa süre içerisinde tamamlanan bu işlem araç performansının da daha iyi noktalara gelmesinde etkili olmaktadır.

Chip tuning hesaplama konusunda profesyonellerden destek alınması en önemli detaylardan biri olarak kendini göstermektedir. Çünkü aksinin olduğu durumlarda farkında olmadan araçların yazılım ayarları bozulabilmektedir. Bu da araçların eski haline getirilebilmesi için daha yüksek meblağlar ödenmesine yol açacaktır. Üstelik zaman kaybı ad meydana gelecektir. İşi profesyonel olarak gerçekleştirenler için yazılım değerlerinin hesaplanması da araçlara yüklenmesi de kısa süren işlemler olarak belirtilmektedir. Bu tür işlemlerde bilgisayarlardan istifade edilmektedir. Kademeli olarak ilerleme sağlandığından herhangi bir sorun da kendini göstermemektedir.

FRM

Sıklıkla tercih edilen marka araçlarda bile yazılım bazlı sorunlar oluşabilmektedir. Frm bu manada nadir görülmesine karşın araçlardaki arıza lambasının yanmasına yol açan sorunlardan biri olarak tanımlanmaktadır. Sıkıntının giderilmesi için araçların bilgisayarlara bağlanması gerekmektedir. Yazılım bazlı sıkıntıların büyük bölümü çeşitli ayarların bu şekilde değiştirilmesi ya da güncellenmesi ile çözümlenmektedir. Sürücülerin servis başvurularını geç yapmaları ya da ötelemeleri sorunların çözümünü zora sokacağını bilmeleri ve ona göre hareket etmeleri istenmektedir.

Yorumlar