Doğal Beslenme ve Unlar

 


Günümüzde sağlıklı ve doğal beslenme için ilk olarak beslenme alışkanlıklarının analiz edilmesi gerekmektedir. Çünkü kişilerin sağlıklı olduğu zannettikleri ürünlerin aslında işlenmiş gıdalar olduğunun altı çizilmektedir. Her besin için geçerli olmamasına karşın bu durum özellikle paketli ürünlerin hemen hepsini kapsamaktadır. Sağlıklı bir beslenme rutini oluşturabilmek adına bu neden yüzünden ilk olarak besinlerin evlerde yapılması önerilmektedir. Bu da sağlıklı un teminlerini ilk dikkat edilmesi gerekli olan maddelerden biri haline getirmiştir.

Sağlıklı Un Türleri

Ülkemizde işlenmiş olarak satılan klasik beyaz un en çok satılan un türü olarak bilinmektedir. Ancak gerek belli değerlerden arındırılmış olması gerekse glüten miktarı yüzünden beyaz un geniş kitleler tarafından pek de sağlıklı bulunmamaktadır. Beyaz un yerine daha sağlıklı olan unların tüketilmesi önerilmektedir. Nohut unu öneriler arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Üstelik bu una diğer unlardan daha kolay şekilde erişim sağlanabilmektedir.

Özellikle internet sitelerinden ya da çok büyük marketlerden teff unu gibi glütensiz unlar da temin edilebilmektedir. Bahsedilen unun menşei ülkemiz değildir. Farklı bir bitkiden elde edilmesine karşın geniş kitleler tarafından tanınır ve sevilir hale gelmiştir. Yine de tercihleri yerli unlardan yana olanlar için nohuda ek olarak karabuğday gibi unların tüketilmesi önerilmektedir. Bu tür unların tat bazında farklı sonuçlar vermesinden ötürü hemen hepsi denenerek en uygunu bulunmalıdır.

 

Yorumlar