Web Sitesi Tasarımı Dikkat Edilmesi Gerekenler

 


Web sitesi tasarımı uzun yıllardan beridir online olarak verilen hizmetler kategorisinde sayılmaktadır. Ancak artık bu hizmet eskiden olduğu gibi değil daha detaylı şekilde incelenmektedir. Böylece hem günümüz şartlarına uygun hem de markaların tanınmışlık derecesini artıracak olan siteler tasarlanmış olmaktadır. Artık sitelerdeki yazılımların mobil uygunluk sağlamasına ya da reklam konularına dikkat edilmektedir. Böylece siteler her cihazdan kontrol edilebilir ve arama sonuçlarında üst sıralarda görünebilir hale gelmektedir.

Kişisel ya da kurumsal web sitesi tasarımı konuları birbirine benzer şekilde ilerlemesine karşın yakalanan sonuçlar oldukça farklıdır. Kurumsal olan tasarımlarda en basitinden daha resmi renklere yer verilmektedir. Kurumun iletişim ve adres bilgileri, misyonu ya da vizyonu da sitelerde muhakkak bulundurulmaktadır. Kurumsal olan site tasarımlarında logo başlığı üzerinde de ayrı olarak durulmaktadır. Çünkü bazı kurumlar logoları üzerinden tanındığı için sitelerde logo bulunması adeta şart olarak nitelendirilmektedir.

Sosyal Medya Yönetimi

Web sitelerinin tasarlanması tanıtım aşamasında artık yeterli gelmemektedir. Marka olarak kişilerin de kurumlarında muhakkak belli sosyal medya hesaplarına sahip olmaları istenmektedir. Sahip olunan hesaplar istenen hedef kitle ile buluşabilmesi açısından sosyal medya yönetimi kapsamına alınmak zorundadır. Profesyoneller tarafından yönetilen sosyal medya hesaplarının anında paylaşım kalitelerinde bir artış gözlemlenmektedir. Bahsedilen artış paylaşımların kalitesinin yanı sıra zamanlamasının iyi ve düzenli şekilde yapılmasından da ileri gelmektedir.

Yorumlar