Omegle Benzeri Siteler

 


Omegle random sohbet siteleri arasında en çok talep gören siteyidi. Omegle sitesi bir dönem faaliyetlerine ara vermişti. Daha sonra insanlar omegle gibi sohbet siteleri arayışına girmişlerdi. Türkiye’de bir çok kişi benzersiz omegle deneyimine sahip olmak istiyordu. Omegleden sonra birçok omegle benzeri görüntülü chat sitesi ortaya çıktı.

 

Ancak bu sitelerin omegleden en büyük eksiği yetersiz kullanıcı sayısıydı.omegleyi bırakmak zorunda kalan kullanıcılar farklı site alternatiflerine yöneldi. Omegle kitlesini tek başına toplayabilecek bir site maalesef ortaya çıkmadı. Bu sebeple bu sitelerde toplamda 10-15 kullanıcı vardı. Sohbetten sıkıldığınızda kullanıcı değiştirdiğinizde aynı kişi sürekli olarak karşınıza çıkıyordu. Omegle’de bu durum çok nadir yaşanıyordu.

 

Omegle Nedir?

İnternetin kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır.  İnternet üzerinden tüm içeriklere ulaşabilirsiniz. Paylaşılan tüm içerikleri kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. İnternetin yaygınlaşmaya başladığı ilk dönemde internet üzerinde en çok arama yapılan terim sohbet siteleri terimiydi. İnsanlar interneti kullanarak diğer insanlar tanışıp sohbet etmek istiyorlardı. Bazı yazılı sohbet siteleri ile tanımadığınız insanlar ile yazılı olarak tanışıp sohbet edebiliyordunuz. Ancak insanlar yazılı sohbetten sıkılmışlardı. Web kameralarının kullanımının yaygınlaşmasıyla görüntülü sohbet sitelerinin sayısı artamaya başladı. İnsanlar yine aynı şekilde tanımadığı insanlarla tanışıp sohbet ediyorlardı.

 

Omegle de bu görüntülü sohbet sitelerinin en fazla rağbet göreniydi. Diğer sitelerden farkı karşınıza gelen insanların hangi ülkelerden gelebileceklerini seçebilme özelliğiydi. Eğer Almanya’dan bir kişi ile görüşmek istiyorsanız ülke seçeneklerinden Almanya’yı işaretleyip alman insanlar ile sohbet edebiliyordunuz.

Yorumlar