Alan Tarama Cihazları

 


Alan tarama cihazı toprağın altında kalan nesneleri bulmaya yarayan yüksek donanıma sahip cihazdır. Su ve maden yataklarının metrelerce uzaklıklar kolayca tespit edilmesini sağlar. Cihazın çeşitlerine göre kullanım alanı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

Genellikle geniş yerlerde yapılan define çalışmalarında değerli madenlerin hangi yönde olduklarını tespit etmek için kullanılır. Alan arama cihazları anten sistemi özelliğiyle kişiye hedefin hangi yönde olduğunu bildirir. Hedef bulduğunda ilettiği sinyaller nedeniyle geniş bir bölgede arama yapıyorsanız da hedefinizi basit bir şekilde bulursunuz. Alan tarama cihazlarının anteni sadece yön belirlemek için değil, derinlik ölçümünde belirlemede de kullanılır. Bu şekilde hedefinizin hangi derinlikte olduğunu basitçe tespit edebilirsiniz.

 

Alan Tarama Cihazlarının Özellikleri Nelerdir?

Alan tarama cihazları dalga sistemi ile çalışır. Toprağın altındaki tüm nesnelerin, oldukları yerleri hesaba katarsak toprak altında geçen zaman arttıkça çevreye yaymış oldukları frekans da aynı şekilde artar. Frekansları güçlü olan bu kıymetli madenleri aramak için donanımsal açıdan alan tarama sistemi yada alan tarama çubuğu kullanılır.

Alan tarama cihazları doğadaki bulunan madenlerin kimliğini; çevreye yaymış oldukları frekans ve manyetik alandır. Bu türdeki cihazların en büyük özelliği ise manyetik yönden geliştirilmiş alan tarama antenleri ile dalga frekansının derinliğini de tespit eder. Toprak altında bulunan bronz, bakır, altın, gümüş gibi değerli metallerin yeraltına yaymış olduğu bir frekans vardır. Bu açıdan alan tarama sistemleri bu dalga frekansının yönünü kolayca bir şekilde tespit edebilmenize olanak sağlar. Alan tarama cihazları, define işaretleri ve ikinci el dedektör cihazları hakkında daha geniş bilgiye sahip olmak istiyorsanız sayfamızda yer alan diğer detayları inceleyebilirsiniz. Ayrıca gündelik metal arama işlerinizi bu cihazlar sayesinde kolayca yapabilir ve donanımsal olarak daha teknolojik hareket etmiş olursunuz.

Yorumlar