Astroloji Eğitimi

 


Hayatta en önemli kavramlardan birisi Astroloji olarak kabul edilir. Çok eski tarihlerden bu yana her kavim bu sistemi mutlaka incelemiştir. Bu konuyu merak edenler elbette Astroloji eğitimi almaları gerekiyor. Şimdi sizler için daha detaylı olarak bu konuyu aktarmaya çalışacağız.

Astroloji Nedir?

Astrolojinin tanımı kısaca, göksel tüm cisimlerin canlı ya da cansız tüm varlıklar üzerine olan etkilerini araştırma sanatı olarak adlandırılabilir. Günümüze kadar gelmiş olduğu kökenine bakıldığında 6000 yıl öncesine kadar dayandığı biliniyor. Üstelik Astronomiye göre horoskop haritasının ortaya çıkarılması oldukça uzun sürüyor.

Astroloji Eğitimi Kimden Alınır?

Bu eğitimi almak isteyen kişiler online astrolog kurslarına katılım sergileyebilirler. Buna ek olarak bu eğitimi veren akademilerden veya üniversitelerden eğitim almak mümkündür. Eğitim içerisinde ayrıca sinastri haritası çalışması da gerçekleştiriliyor. Harita şu şekilde hesaplanıyor;

  • İki kişinin haritası üst üste konur,
  • Haritada dizilmiş olan gezegenler bir diğerine göre hangi evrede kontrol edilir,
  • Böylece açısal olan ilişkilerin ne türden olduğunu ortaya çıkar,

Tamamlanan harita ile kişilerin birbirlerine olan denklikleri ve zıtlıklar tahmin edilebilir.

Astroloji Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Eğitim almak isteyen kişiler 3 saat süren dersler göreceklerdir. Genel olarak haftanın 1 günü akşam saatinde yapılır. İlk yıl 9 ay sürdükten sonra ikinci yıl ise 8 ay sürer. Yeterli puanı alamayan kişilere ise üst seviye eğitimi verilmeye devam edilir. Sertifika almak için mutlaka sınavın verilmesi şarttır.

Yorumlar