Transit İnternet Nedir?

 


Transit internet yani internet geçişi müşterilerin güvenilir şekilde yönlendirilmesi için küçük ağları ve internet servis sağlayıcılarını (İSS) kendilerinden daha büyük ağlara bağlayarak internet trafiğinin iletilmesini kolaylaştırır. İnternet geçişi, tarama hızı ve indirme hızı gibi çok sayıda ağ fonksiyonunu geliştirmesiyle bilinir. Farklı ağlar bünyesindeki bilgisayarlar arasında veri aktarımı sağlanması için kullanılan bir yöntem olarak da ön plana çıkar.

İnternet bağlantısı bulunan herkes, internet geçişini bir şekilde kullanır. İnternet servis sağlayıcıya ait bağımsız bir altyapı vardır ancak müşterileriyle tek tıkla erişimin sağlanması için internet servis sağlayıcının sınırlı sayıdaki yerel ağ ya da geniş alan ağıyla bağlanması gerekir. Burada teknolojileri birbirine bağlayan sistem, transit internet sistemidir.

Transit İnternet Fiyatları Nedir?

İnternet transit ücretlendirmesi, kullanıma ve internet servis sağlayıcı abonelik paketlerine dayanır. Kullanım aylık bazda Mbps olarak ölçülür. Müşteri tarafından sabit bir bant genişliği aralığı belirlenir ve müşteriye belli koşullar taşıyan bir abonelik paketi sağlanır. Transit internet fiyatları bu doğrultuda ortaya çıkar.

İnternet fiyatı, çeşitli şartların işletmeler veya kişiler tarafından etraflıca araştırılıp detaylı bir şekilde üzerinde durulmasıyla değerlendirmeye alınan bir kriterdir. İnternet konusunda kapsamlı ve kaliteli hizmet almak isteyenler, işletmeleri açısından belli fedakarlıklara katlanıp istenilen erişim çözümünü ortaya koymaya çalışırlar. Yine işletmeler için metro internet de mutlaka değerlendirilmesi gereken bir mevzudur.

 

Yorumlar