Parfümün Kalıcı Olmasını Nasıl Sağlarsınız?

 


Parfüm tercihi kadar onun kalıcı olmasını sağlamakta son derece önemlidir. Bazı püf noktaları uygulayarak son derece uzun süre kalıcılığa ulaşmış parfümlere sahip olabilirsiniz. Söz konusu olan kaliteli ve kendinden kalıcı bir parfüm olduğunda daha rahat hareket etmekte mümkündür. Örneğin erkekler için versace eros parfüm hem güzel kokusu hem de kalıcı alt yapısı ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. Peki ama diğer seçenekler neler olmalıdır? Bunları sizin için araştırdık…

Parfümler Uzun Süre Dayansın

Öncelikle ilk dikkat etmeniz gereken şeyin, parfümü duştan sonra ve cildiniz nemliyken uygulamanız gerektiğidir. Çünkü nemli ciltte parfüm daha rahat cilt tarafından kabul edilerek kalıcılığı artacaktır. Bu sebeple dilerseniz duştan sonra cildinize hafif bir nemlendirici uygulayabilir ve parfümünüzü daha sonrasında sıkabilirsiniz.

Bir diğer önemli konu başlığı ise parfümün ısıya tepki veren bir madde olduğudur. Bu sebeple nabzınızın attığı noktalara parfümü uygularsanız daha uzun süre kokusunun kalmasını sağlayabilirsiniz. Eğer böyle bir imkanınız bulunmuyorsa parfümü kıyafetlerinize değil, doğrudan vücudunuza sıkmaya özen gösterin. Çünkü parfüm vücudunuzun yağları ile birleşerek uzun süreli kalıcılık sağlayacaktır.

Söz konusu olan erkek parfümleri olduğunda daha fazla kendinden kalıcı kokuların ortaya çıktığını da belirtmek gerekmektedir. Bu konuda farklı seçenekler ön plana çıkıyor olsa da doğru seçeneğe göz atmak da mümkün olabilir. Kokunun kalıcılığı biraz marka biraz da doğru kullanım ile alakalı bir konudur.

 

Yorumlar